KONSER
VİYOLONSEL - PİYANO RESİTALİ
Pandemi önlemleri nedeniyle salon kapasitesi 200 kişi olup, ücretsiz QR kodlu davetiyeleri 12 Ağustos Perşembe günü saat 10.00'dan itibaren bu linkten temin edebilirsiniz.
 
Henri Demarquette “Viyolonsel”
Henri Demarquette, on üç yaşında Paris Yüksek Müzik Konservatuarı’na girerek Philippe Muller ve Maurice Gendron ile çalıştı. Kendisini Prag ve Paris’te Dvorák’ın Viyolonsel Konçertosu’nu çalmaya davet eden Lord Yehudi Menuhin’in dikkatini çeken sanatçı 2005 yılında Fondation Simone et Cino del Duca’dan bir ödül aldı.
Kariyeri daha sonra uluslararası bir boyut kazanan sanatçı dünyanın en büyük Fransız ve uluslararası orkestralarından bazılarıyla birlikte çalmaya davet edildi: Orchester National de France, Londra Filarmoni, Weiner KammerOrchester, Ensemble Orchestral de Paris, Tokyo Senfoni Orkestrası, Orchester National Bordeaux Aquitaine, Sinfonia Varsovia ve Neue Philharmonie Westfalen… Son derece yaratıcı ve tutkulu olan Henri Demarquette, birçok paralel projede yer almaktadır. Henri Demarquette, Paris Ecole Normale de Musique Cortot’ta ders vermeyi sürdürmektedir.
Sanatçı 1700 tarihli Goffredo Cappa’nın çellosu ve 1820 tarihli Persois yayı ile çalmaktadır.
Özgür Ünaldı “Piyano”
Avusturya’da düzenlenen Uluslararası Johannes Brahms Yarışması’nda piyano dalında ödül alan ilk Türk olan Özgür Ünaldı, üstün performansı ve “en iyi Brahms yorumuyla” uluslararası çevrelerde büyük ilgi topladı ve birçok müzik otoritesinin dikkatini çekti. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ndeki Lisans eğitimini “Bölüm ve Fakülte Birincisi” olarak tamamladı ve ardından Moskova – Çaykovski Devlet Konservatuvarı’nın aspirantura (sanatta yeterlik) sınavlarını kazanarak Moskova’da Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı’nın eğitim bursuyla okumaya başladı. 
Solist olarak kariyerini sürdürmesinin yanı sıra besteci olan Ünaldı, kompozisyon alanında Hatıra Ahmedli Cafer, Bujor Hoinic ve Zarife Bakihanova’yla çalışmıştır. Solo piyano için farklı formlarda bestelediği Prelüd, Tokkata, Çeşitlemeler gibi eserleri, klasik dönem konçertolar için kadansları, ikili ve üçlü enstrümanlar için düzenlemeleri bulunmaktadır. Son eseri olan “Alnar Çeşitlemeleri” solo piyano için yazılmış ve son derece olumlu eleştiriler ve övgüler almıştır. Bu yeni eserin kaydı da ilk kez “Bach Cafe Dijital” platformundan çıkmıştır.
Özgür Ünaldı, yurtiçi ve yurtdışında aktif olarak sürdürdüğü konser hayatının yanında Türkiye’nin önde gelen konservatuvarlarından Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda doçent ünvanıyla Piyano Anasanat Dalı’ndaki görevine devam etmektedir.
 
Program:
J.S. Bach | Cello Suite No.3, Do major, BWV 1009
Prélude
II. Allemande
Courante
Sarabande
Bourrée
Bourrée
Gigue
 
Johannes Brahms | Viyolonsel ve Piyano için Sonat, Mi minör, No. 1, Op.38
Allegro non troppo
Allegretto quasi Menuetto
Allegro
 
Dmitri Shostakovich | Viyolonsel ve Piyano için Sonat , Op. 40
I – Allegro non troppo
II – Allegro
III – Largo
IV – Allegro
 
Pyotr Tchaikovsky | Pezzo capriccioso, Op. 62
 
 
ARALIK 2023
Pzt
Sal
Çar
Per
Cma
Cmt
Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
ARALIK 2023
10
 
ETKİNLİK MERKEZLERİ
 
Diğer etkinlik merkezleri için tıklayınız