TOPLANTI / PANEL
DÜNYA`NIN ACI TADI ŞEKER KONFERANSI
İzmir Akdeniz Akademisi, İzmir tarihini Akdeniz perspektifiyle ele aldığı çalışmalar kapsamında yaklaşık dört yıldır, Akdeniz’in tarihsel anlamda da öneme sahip çeşitli tarım ürünlerini konferans dizileriyle ele alıyor. 
 
‘Zeytin’, ‘üzüm’, ‘buğday’, ‘incir’, ‘Yeni Dünya Ürünleri’ olan ‘domates’, ‘patates’ ve ‘patlıcan’ gibi ürünleri konu aldığımız konferans dizilerinden sonra, bu konferansımızda; şekerin kökeni, ilkçağlardan günümüze sembolik anlamları, uğrak noktaları, dönüşümleri ve yakın dönemde yaşadığı sorunları, Akdeniz coğrafyası üzerinden `Tarihten Günümüze Şeker ve Şeker Ürünleri - Dünyanın Acı Tadı Şeker adı başlıklı konferans ile ele alınıyor`
 
Moderatör
Prof. Dr. Alp Yücel Kaya
 
Konuşmacılar
Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Uhri
Priscilla Mary Işın 
Aylin Öney Tan 
Abdullah Aysu
 
 
 
EKİM 2019
Pzt
Sal
Çar
Per
Cma
Cmt
Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
EKİM 2019
19
 
ETKİNLİK MERKEZLERİ
 
Diğer etkinlik merkezleri için tıklayınız